лепшы беларускі спектакль
Добавление сообщений к этой теме для
незарегистрированных пользователей невозможно
Тему
смотрит
1 незарегистрированный пользователь
Модераторы
Рейтинг темы:
(15392 просмотрa)
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Maryjka
ветеран
Менскія рыцарскія клюбы таксама спрабавалі зрабіць штосьці такое ўвесну на" Белым замку". Даўно я так не рагатала... Пастаноўка была вельмі аматарская, наіўная... Было шмат ляпаў - напрыклад, забілі рыцара, а са сцэны прыбраць няма каму. (Дык яго "непрыкметна "за нагу ў кулісы зацягвалі ) Альбо б'юцца два хлопцы і пакрысе выходзяць з залі... А дзьверы не адчыняюцца - бо іх з таго боку з усяе сілы падпірае вахцёрка...
Але самы катарсыс у залі быў падчас "сцэны на караблі", калі галоўныя героі вячэраюць, "чым Бог паслаў", збраяносец выцягвае з каша хлеб, ламае яго... і на ўсю залю чуваць лопаньне плёнкі на батоне!!! Гэта было нешта. Але таксама 5 хвілінаў пляскалі стоячы
--------------------
Dzied Mazdaj
ветеран
Ці ж ляпы вызначаюць якасьць спэктаклю? Я лічу, што ва ўсім, што зьвязана з мастацтвам, галоўную ролю граюць пачуцьці, а не скептычнае стаўленьне. Няхай яно для навукі застаецца. Мастацтва ж у першую чаргу трэба адчуваць, а не разумець.
--------------------
strel
писатель
(едуць стрэлы грахачасхватка будзе гарача!)гэта гледзячы якое мастацтва.калі гаворка ідзе пра аматарскія рэфлексіі гурткоўцаў=рыцароўцаў, то тут важны сам факт творчасці, трэба ўміляцца, раняць слёзкі і казаць, ах как здорава. думаць там няма чаго, ужо прабачце мяне за рэзказсьць, трэба сцябацца, весяліцца, атрымліваць ад гульні задавальненне, бо аматарскае мастацтва перш за ўсё геданістычна, а ўсё астатняе потым.а калі мастак дэкларуе, што ён схаваў у мастацкім тэксце думку, то трэба яе вылучаць! вядома ж, з удзелам таго, што вы завеце пачуццямі.
--------------------
Топинамбуp
писатель
А вось мне Хрыстос ды Антыхрыст зпадабаліся.. Магчыма таму што галоўныя ролі выконваюць больш-меньш улюбеныя мной акторы. А на Гамлета не пайду толькі таму што Гамлета грае С.Чаркас (так здаецца яго імя??), вельмі ўжо ён мне не да спадобы прыйшоўся на "Срочно требуется Самоубійца"А паліць Рускі Драматычны ня трэба - я яшчэ Калігулу ня бачыў
--------------------
strel
писатель
--------------------
strel
писатель
--------------------
strel
писатель
--------------------
Elina-17
новичок
--------------------
strel
писатель
еще один классный спектакль БГАИ - Фернандо Крап напісаў мне гэты ліст. Танкрэд Дорст - классик немецкой драматургии. В свое время этот спектакль получил приз на фестивале немецкой драматургии за лучшую режиссуру (Наташа Кузьменкова, для которой это была дипломная работа и получила).Спектакль на тот момент был недоработан, но в принципе неплохой и материал, есть что поставить, и ребята молодцы, стоит сходить!...
--------------------
strel
писатель
--------------------
belchem
энтузиаст
Мне кажется, что достоверность - немаловажная деталь искусства. Я, например, не могу смотреть средневековый фильм или сказку, если дорога в кадре исполосована протектором ГАЗ-66. Как Вы собираетесь играть со своими чувствами, если в элементарных режиссерских решениях нет искренности? Уж тогда лучше по методике Валерии: "Ты меня уведи, а потом - обмани.."
--------------------
strel
писатель
уменне паверыць для ўспрымання твора мастацтва таксама важная, як і ўменне падмануць пры яго стварэнні. чаму ты не верыш у пратэктар, але верыш, што шатландскі нацыянальны герой, амерыканскі патрыёт вайны за незалежнасць і чыкагскі лавелас можа мець аднолькавае аблічча?мастацтва - гэта ілюзія, падман. Ці ты верыш, ці не...
--------------------
kaljan
новичок
strel
писатель
Марашэўскага з нацяжкай можна назваць беларускім аўтарам. У нашым выпадку твор усё ж перакладной. Але падпішуся пад усім. Банальна, але факт: лепшыя беларускія спектаклі ставіліся самае поздняе год пяць назад...Яшчэ раз, праўда, звяртаю ўвагу на Адамчыкава і "С.В."Варта глядзець.У ТБД знялі спектакль "Каласнікі". Я меў пра яго толькі станоўчыя водгукі. Хто паспеў яго паглядзець, адкажыце на адно толькі пытанне, ці варта яго было здымаць?
--------------------
strel
писатель
--------------------
strel
писатель
--------------------
gvozdj
графоман
ViDaVi
новичок
Antifan
завсегдатай
--------------------
ViDaVi
новичок
Ага, если колонки не будут кряхтеть и вырубаться
strel
писатель
гэта называецца lo-fiціпа модна
--------------------
Antifan
завсегдатай
Речь ведь о качестве работы режиссера, актеров, композитора и художника, а не о дрянной технике. Сегодня, 11-го, как раз "Адвечная". Кто придет, не пожалеет даже при накладках с микрофонами. Кстати, актеры в премьерных показах прекрасно пели и без них.
--------------------
Ourson
писатель
gvozdj
графоман
Добро пожаловать на ТЕАТРАЛЬНЫЙ ФОРУМ БЕЛАРУСИ- это соседняя ветка форумов.
su007
новичок
voiar
завсегдатай
Конечно. знаком. Правда , под другим именем ИнЖест - пластический театр Вячеслава Иноземцева. Кстати, а почему сайт театра не обновляется с прошлого года?
Я так понимаю, что ЗДЕСЬ
обсуждение театральных тем- больше приветствуется. Встретимся там?
raizer
новичок
igareha
завсегдатай
Чым? Падрабязней?
gvozdj
графоман
ставил пластику в ТЮЗе в Бесплодных усилиях любви по Шекспиру (Шейко-МХАТ, Бородулин!). какая-то воспитательница будто бы под флагом ДЕТИ_МОРАЛЬ пожаловалась в упр. культ. Печатные наезды. Надо сходить посмотреть. Там Денис А-й - Фердинанд. По Академии у него пластика была летучий конек. Думаю, вещь. А? А то один припечатал: коллаж из собственной коллекции эротических открыток... Эхо-отзывы теплые и восторженные, пару вскриков: Ах-ДЕТИ!. (ТЮЗ-"от 16" (!) А вообще-то круги (по воде)- краткие. во всем. жаль.
Мнение?!
88vs1984
энтузиаст